1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Atmel heeft met de eigen XSense technologie de komst van flexibele schermen weer een stap dichterbij gebracht. Asus heeft zelfs al beloofd dat het gebruik zal gaan maken van de XSense-sensor, in een volgende generatie tablet, die nog dit kwartaal uit zal komen.

XSense is een aanraaksensor, welke gebogen kan worden en zich kan vormen naar verschillende ondergronden. Vandaag, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, heeft Atmel een presentatie gegeven om meer uitleg te geven over dit unieke product.

Atmel geeft aan dat er geen technische obstakels zijn die de grootte van de aanraaksensor in de weg zou staan. De beperking is nu het productieproces, omdat deze het bedrijf niet in staat stelt om schermen groter dan 32 inch te maken. Atmel kijkt momenteel naar opties om grotere schermen te fabriceren in een fabriek in de Amerikaanse staat Colorado.

Atmel denkt dat XSense verandering kan brengen in de manier waarop fabrikanten omgaan met de rand rondom het scherm van smartphones en tablets. Deze rand wordt momenteel vrijwel nooit benut en is voor de gebruiker loze ruimte. Daar zal een flexibel scherm een wereld aan mogelijkheden openen voor gadget-ontwikkelaars.

Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat we te weten komen wat voor implementatie Asus voor ogen heeft gehad.