2min

Samsung heeft een betere versie van de Galaxy S II aangekondigd, de Galaxy S II Plus . De telefoon beschikt over vrijwel dezelfde hardware, maar wordt wel geleverd met verbeterde software waarin een aantal functies van de Galaxy S III terug te vinden zijn.

Er hingen al langer geruchten in de lucht dat er een verbeterde versie van de Galaxy S II zou verschijnen. Echter is dat er tot op heden nooit van gekomen. Tot nu dan. De Plus-variant op de Galaxy S II wordt geleverd met Android 4.1.2 Jelly Bean. Ook is het mogelijk om een video als pop-up te bekijken en tegelijkertijd bijvoorbeeld over het web te browsen. De originele S II beschikte over Android 2.3 Gingerbread toen het apparaat uitkwam. De originele Galaxy S II is echter ook te voorzien van Android 4.1 Jelly Bean.

Naast een nieuwer besturingssysteem, heeft Samsung nog wat aanpassingen aan de software verricht. Hieronder valt een zero-lag shuttercamera welke de wachttijd bij het nemen van een foto minimaliseert. Net als de Galaxy S III let ook de Galaxy S II Plus op of de gebruiker naar het scherm kijkt. Zo lang dit het geval is, gaat het scherm niet in standby. Verder zijn er ook andere nieuwe functies toegevoegd zoals Direct Call, Smart Alert en AllShare Play.

Verder heeft de Galaxy S II Plus vrijwel dezelfde specificaties als de originele S II. Hieronder valt bijvoorbeeld een 4,3 inch AMOLED Plus-scherm, een 1,2 GHz dual-core processor, 1GB werkgeheugen en een 8 megapixel camera met 1080p opnamekwaliteit. De Plus-variant heeft met 8GB wel minder interne opslagruimte dan de originele S II, die het dubbele aan boord had, daarbij kan de Galaxy S II Plus wel uitgebreid worden met een microSD-kaart van maximaal 64GB.

De Samsung Galaxy S II Plus komt in het zwart en wit uit. Over de beschikbaarheid en prijs is op dit moment nog niets bekend.