Windows Phone gebruikers melden problemen YouTube

Eerder schreven we nog over Google die Windows Phone gebruikers dwars zat door de toegang tot zijn Google Maps te ontzeggen aan zowel gebruikers van Windows Phone 8 als Windows Phone 7.5, nu lijkt ook YouTube voor de nodige problemen te zorgen.

WPCentral laat weten dat Windows phone 8 eigenaren kampen met problemen wanneer er naar de mobiele m.youtube.com genavigeerd wordt. De WP8-gebruikers zien geen lijst van video’s meer in de browser, in plaats daarvan krijgen zij een notificatie om een applicatie te downloaden. Wanneer er gezocht wordt naar apps door op de notificatie te drukken verschijnt er een bericht met de tekst "sorry, geen apps gevonden".

Microsoft heeft zelf inmiddels al een "officiële" YouTube applicatie uitgebracht maar deze is eigenlijk niets meer dan een lege huls voor de website van YouTube. Microsoft heeft recentelijk naar buiten gebracht te zijn geweigerd voor directe toegang tot YouTube’s API’s, dit is te omzeilen door "Mobile View" te selecteren in plaats van "Desktop View" maar zelfs dit werkt niet meer voor Windows Phone 7 gebruikers.

Overigens lijken de problemen met YouTube niet van toepassing te zijn op alle gebruikers, gebruikers in verschillende landen waaronder Nederland en Engeland lijken tot op heden geen enkele problemen te ondervinden bij het afspelen van video’s. Dat wil echter niet zeggen dat dit zo blijft, Google rolt updates uit per regio.