1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft een tweede telefoon uit de waterbestendige Galaxy Xcover-reeks aangekondigd. De Galaxy Xcover 2 krijgt ten opzichte van zijn voorganger natuurlijk een aantal verbeteringen mee. Zo mag men rekenen op een groter scherm en een grotere interne opslagcapaciteit. Ook het uiterlijk van de telefoon is volledig op de schop gegaan.

De Galaxy Xcover-reeks staat voor telefoons die wel tegen een stootje kunnen. Zo kan de Xcover 2 een half uur in het water liggen zonder beschadigd te raken. De Xcover 2 is verder voorzien van een scherm van 4 inch, met een resolutie van 480 bij 800 pixels. Het systeem wordt aangedreven door een dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz. Om welk type processor het precies gaat is momenteel nog onduidelijk. De resolutie van de camera blijft steken op 5 megapixel en is in staat om video’s in 720p-formaat te schieten. Wat betreft interne opslagruimte is er 4GB aanwezig, wat met 32GB is uit te breiden middels een micro SD-kaart.

Wat betreft software zal de Xcover 2 voorzien worden van Android 4.1 Jelly Bean. Ook is er een applicatie met de naam Cardio Trainer Pro voorgeïnstalleerd, welke normaal zo’n 10 euro kost.

Het is nog onduidelijk wanneer de Samsung Galaxy Xcover 2 precies in de winkels belandt of wat het prijskaartje zal zijn.