1 min

Softwarefabrikant SocketeQ heeft onder de weinig creatieve naam WindowsAndroid een stukje software gelanceerd waarmee gebruikers van Windows Vista, 7 of 8 gebruik kunnen maken van Google’s Android. Het speciale aan WindowsAndroid hierbij is dat de software native is, wat betekent dat er geen emulatie aan te pas komt.

Dit laatste heeft als resultaat dat WindowsAndroid erg snel draait, de software wordt immers niet gelimiteerd door allerlei softwarematige bruggetjes. SocketeQ geeft aan dat het eindresultaat is bereikt aan de hand van grote werklust, vastberadenheid en een beetje geluk. Het resultaat mag er echter zijn, dankzij het gebruik van de Windows-kernel in plaats van Linux.

De gebruiker kan het scherm in verschillende formaten weergeven. Een resolutie lager dan of gelijk aan 1280 bij 800 pixels levert een smartphone-interface op, alles daarboven wordt geïnterpreteerd als een tabletscherm. Dankzij Android’s ondersteuning voor een toetsenbord en muis is de software voor de gemiddelde Windows-gebruiker die nog zonder touchscreen zit ook prima aan te sturen.

WindowsAndroid is onder andere te downloaden via Mega, de toevoeging van GApps is een grote aanrader.

Momenteel is WindowsAndroid nog gebaseerd op versie Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Er wordt bij de ontwikkelaar echter al hard gewerkt aan het poorten van nieuwe Android-versies. In onderstaande video vind je een demonstratie van WindowsAndroid.