2min

Op de Duitse website USP Forum zijn foto’s geplaatst van een nieuw Sony Xperia toestel waarvan nog geen beeldmateriaal beschikbaar was. Het gaat hier om een nieuw Xperia toestel met de codenaam C5303 Huashan. Als we de foto’s nader bestuderen lijkt het te gaan om een kleinere variant van de Xperia Z. De Sony Xperia Z is het nieuwe high-end model dat tijdens de CES begin deze maand is aangekondigd.

Deze nieuw uitgelekte smartphone heeft dezelfde ronde zilveren stand-by knop als de Xperia Z. Daarnaast lijkt het toestel ook over een doorzichtige balk te beschikken onderin het toestel. Een design-element wat we al eerder zagen bij Sony smartphones maar niet in de meest recente toestellen, ook niet in de Xperia Z. Deze stijl lijkt dus wel weer terug te komen bij Sony in dit nieuwe toestel.

Naast foto’s van het toestel staan op de Duitse website ook foto’s van de Android-versie, het gaat hier om Android versie 4.1.2. Of deze foto’s van een prototype afkomen of van de uiteindelijk versie zal moeten blijken, maar als Sony dit toestel binnenkort op de markt gaat brengen dan zal deze waarschijnlijk voorzien zijn van Android 4.1.2. Het ligt voor de hand dat Sony het toestel eind februari zal presenteren op de Mobile World Congress in Barcelona.

De codenaam van het toestel is niet helemaal nieuw, eerder verscheen er al een benchmark online van dit toestel. Het toestel zal beschikken over een schermresolutie van 1280×720 pixels, het scherm zal waarschijnlijk kleiner zijn dan van de Xperia Z, welke 5 inch is, wij gokken daarom op 4,3 inch. Het toestel zal in elk geval worden aangedreven door een Qualcomm MSM8960, beter bekend als een S4 Plus.