1 min

Het besturingssysteem Chrome OS staat dit jaar centraal in de hackerscompetitie van Google. De zoekgigant organiseert al langer wedstrijden waarbij hackers in de prijzen vallen wanneer zij kwetsbaarheden in Google’s software weten aan te tonen. Dit jaar ziet Google de kans om Chrome OS te promoten. Voorheen stond webbrowser Chrome centraal in de Pwnium-wedstrijd.

Tijdens Pwnium zullen hackers strijden om de zwaktes van Chrome OS boven tafel te krijgen. Het evenement zal naast Pwn2Own plaatsvinden. Pwn2Own is een variant die zich niet in het bijzonder op Google-producten richt. Het onderwerp is niet het enige dat dit jaar verandert in de Pwnium-competitie. Ook de prijzenpot is gestegen: Er wordt een prijzenpot van 3.141.590 dollar gereserveerd, met individuele prijzen tot 150.000 dollar. Met de uitkomsten van de wedstrijd kan Google haar besturingssysteem verder verbeteren.

De toenemende verkoop van Chromebooks is voor Google aanleiding geweest om het besturingssysteem in de schijnwerpers te zetten. Ook grootmachten Levono en HP introduceren binnenkort laptops met Chrome OS.