1 min

Softwareontwikkelaar Thinix heeft een nieuwe update uitgebracht voor het programma RetroUI. Deze software is ontwikkeld met als doel een aantal handige functies van Windows XP en Windows 7 terug te brengen naar Windows 8. De belangrijkste verandering is het uiterlijk en de functies van het startmenu waaraan zo veel Windows-gebruikers verknocht zijn geraakt. Het startmenu dat RetroUI biedt lijkt meer dan ooit op het menu dat gebruikers gewend zijn.

Er zijn een aantal nieuwe functies, zoals een geïntegreerde zoekbalk, de mogelijkheid om met rechts te klikken en het kunnen verslepen van items in het menu. Ook is het mogelijk om gemakkelijk te switchen tussen de Windows 8 Modern UI en het klassieke bureaublad. Verder is er een functie die ervoor zorgt dat er makkelijk gewisseld kan worden tussen klassieke Windows-applicaties en Windows 8-applicaties.

Microsoft heeft met Windows 8 het traditionele bureaublad en startmenu vervangen door de Modern UI. Dit is het eerste scherm wat te zien is na het inloggen op een computer met Windows 8. Met behulp van RetroUI is het mogelijk dit opstartscherm te omzeilen en rechtstreeks op het traditionele bureaublad te belanden na het inloggen.

RetroUI 3.0 is te downloaden voor een prijs van 3,65 euro. Er is ook een zevendaagse gratis trial beschikbaar. Daarnaast zijn er nog andere versies, zoals zakelijke en educatieve edities.