2min

Volgens Microsoft verdubbelt het aantal internetgebruikers naar 4 miljard wereldwijd tegen 2020. Die conclusie trekt het softwarebedrijf na onderzoek naar de huidige cyberveiligheid. Het aantal gebruikers neemt vooral toe in groeiende economieën zoals China, India en Afrika.

Voor ons is het misschien moeilijk te geloven, maar niet bepaald iedereen heeft toegang tot het internet. Met de groeiende wereldpopulatie en opkomende economieën gaat het aantal verbonden wereldburgers in korte tijd echter verdubbelen naar 4 miljard. Dat is een van de uitkomsten van Microsoft’s onderzoek naar cyberveiligheid.


Microsoft zegt het volgende over het onderzoek: "Deze verandering in combinatie met de constant evoluerende bedreiging van cyberveiligheid eist van overheden wereldwijd om scherper dan ooit te kijken naar de impact van beslissingen die vandaag de dag genomen worden."

Het onderzoek kijkt naar de impact van verschillende factoren op de online veiligheid op wereldwijde basis. Factoren zijn onder andere educatie, rechtshandhaving en openbare orde. De resultaten laten zien dat landen met de minste malware-infecties meer PC’s hebben, naast een betere gezondheidszorg, stabielere overheden en betere breedband-verbinding. Alles wijst er dus op dat kwaadwillenden zich niet richten op deze markten of dat men zich beter beveiligt en/of informeert tegen aanvallen.

De opkomende landen moeten rekening houden met de dreiging die malware vormt voor de cyberveiligheid. De armere landen, waar de meeste nieuwe internetgebruikers vandaan zullen komen, hebben gemiddeld drie keer zoveel last van malware dan de top. Minder dan 10 procent van die landen heeft regelgeving rondom cybercriminaliteit.

Onlangs kwam nog uit een onderzoek van Panda Security naar voren dat Chinese computers het vaakst besmet zijn met malafide code.