1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardwarefabrikant Qualcomm heeft een universele LTE-chip gepresenteerd, die 40 verschillende bandbreedtes wereldwijd ondersteunt. De zelfverklaarde wereldprimeur draagt de naam RF360 en overbrugt de verbindingsproblemen van smartphones bij providers die met veel verschillende frequenties werken.

De RF360 is volgens Qualcomm ’s werelds eerste chip die het frequentie-probleem te lijf gaat. De chip ondersteunt verbindingen met LTE-FDD, LTE-TDD, WCDMA, EV-DO, CDMA 1x, TD-SCDMA en GSM/EDGE en slaat daarmee bruggen tussen grofweg 40 verschillende bandbreedtes. Apparaten met wereldwijde LTE-ondersteuning komen daarmee een stap dichterbij.

Naast het op weg helpen van de Marco Polo’s onder ons, claimt Qualcomm nog een aantal verbeteringen neer te zetten met de chip. Smartphonefabrikanten zouden met de chip dunnere producten op de markt kunnen brengen met verbeterde antenneprestaties, langere accuduur en een stabielere verbinding.

De RF360 verschijnt naar verwachting pas in de tweede helft van 2013 in nieuwe hardware, Qualcomm introduceert het stukje technologie in de onderstaande video.