1 min

Informatie over Windows Blue, de volgende grote versie van Windows, blijft maar opduiken. Eerder lekten de eerste screenshots al uit waaruit bleek dat de kernel een grote update heeft gekregen, nu zijn screenshots verschenen van Internet Explorer 11.

Hoewel Internet Explorer 10 nog niet gelanceerd is voor Windows 7, is Microsoft al hard aan het werk met versie 11 van de browser. Win8China heeft screenshots van de browser online gezet. Deze nieuwe versie is onderdeel van een grote mijlpaal van Windows Blue die nu bereikt is.

Het is nog niet bekend welke nieuwe functies in Internet Explorer 11 zullen verschijnen. Mogelijk kunnen we daar binnenkort zelf achterkomen, gezien Win8China speculeert dat Windows Blue binnenkort als publieke download zal worden aangeboden door Microsoft. Naar verwachting zal Microsoft rond de zomer met een bèta komen zodat het nog voor de feestdagen de nieuwe versie kan lanceren.

Microsoft heeft tot nog toe geweigerd te reageren op Windows Blue, maar het bedrijf bevestigde wel het bestaan van het project per ongeluk door een vacature op zijn website. Blue zal overigens ook een update worden voor Windows Phone en andere diensten zoals Outlook.com, in een poging om de releasecycle van veel producten te harmoniseren.