1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google is bezig met het opzetten van zijn eigen muziekstreamingdienst, zo meldt de Financial Times. De dienst moet onbeperkte gratis streaming aanbieden.

De dienst zou net als bij Spotify ondersteund worden door advertenties. Daarnaast zou er een abonnement genomen kunnen worden waardoor de advertenties weggehaald worden.

Google heeft op dit moment al een downloadwinkel voor muziek in de Verenigde Staten en in delen van Europa. De lancering van een streamingdienst zou de zoekgigant een voorsprong geven op de concurrentie, waaronder met name Apple en Amazon, gezien beide bedrijven nog geen streamingdienst hebben.

Op dit moment voert Google gesprekken met grote muzieklabels over de dienst. Het is nog onduidelijk wanneer de dienst gelanceerd zou worden of hoeveel abonnementen op de dienst gaan kosten.

Overigens is Google mogelijk ook van plan om een abonnement voor YouTube aan te gaan bieden, waardoor gebruikers ook daar geen last meer zullen hebben van advertenties.

Google wilde niet reageren op de geruchten van de Financial Times. Dit is niet de eerste keer dat er geruchten verschijnen over een mogelijke streamingdienst van Google. Die geruchten doken ook al in 2010 op.