1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De binnenkort debuterende Galaxy S IV zal hoogstwaarschijnlijk verblijven in de vertrouwde plastic behuizing. Samsung’s vice-president van de mobiele tak Y.H. Lee zegt dat Samsung "blij is met de plastic behuizing" van de Galaxy S III.

Liever massaal te produceren en ook nog eens goedkoop, in plaats van een lekkere feel, dat lijkt voor nu de samenvatting van Samsung’s materiaalkeuze, ook voor de Galaxy S IV. "Als Samsung kijkt naar de materiaalkeuze, letten we niet alleen op de esthetische kwaliteiten," zo zegt Lee. "Het bedrijf bekijkt ook de snelheid en efficiëntie van productie, wetend dat we in groot volume gaan verschepen."

Hoewel de kwaliteit gewaarborgd lijkt is de de keuze voor plastic wel een gewaagde, nu veel concurrerende fabrikanten kiezen voor luxueuzere materialen. HTC heeft de One bijvoorbeeld voorzien van een behuizing van metaal, Apple hanteert al langer glas en metaal voor met het premium gevoel. Nokia kiest voor polycarbonaat, een sterker plastic, uitgevoerd in verschillende felle kleuren. In een volgend product zegt Lee te streven naar een balans tussen het premium-gevoel en de praktische tegenhangers.

Over een paar dagen maken we officieel kennis met Samsung’s Galaxy S IV, in de tussentijd stromen de geruchten geleidelijk binnen. Zo zou het apparaat automatisch scrollen op basis van oogcontact en zijn ook een deel van de vermoedelijke specificaties gelekt.