1 min

Tags in dit artikel

,

De geruchten over een Facebook-telefoon blijven maar opduiken. Al twee jaar geleden dook het eerste nieuws erover op en afgelopen winter leek het erop dat de telefoon vertraagd is. Nu zijn mogelijk de specificaties van de Facebook-smartphone uitgelekt.

De informatie komt van Unwired View en stelt dat de telefoon de HTC Myst zal gaan heten. De telefoon zal gaan beschikken over een 1,5 GHz dualcore MSM8960-SoC, een 4,3 inchscherm met een resolutie van 720p, 1 GB intern geheugen, 16 GB opslagruimte dat niet uit te breiden is via microSD, een 5 megapixelcamera aan de achterkant, een 1,6 megapixelcamera aan de voorkant en ondersteuning voor 3G en 4G.

De specificaties zijn dus niet heel agressief. Het is overigens onduidelijk of de camera de Ultrapixel-technologie ondersteunt die HTC met de HTC One heeft geïntroduceerd.

Naar verwachting komt de HTC Myst in de lente uit, zo meldt Unwired View. De telefoon draait op Android 4.1 Jelly Bean waarbij standaard Facebook-apps mee worden geleverd, waaronder de normale Facebook-app, Facebook Messenger en Instagram.

Als de Myst wordt uitgebracht, is dit niet de eerste socialenetwerktelefoon die HTC heeft gemaakt. Eerder kwam het al met de ChaCha-telefoon met een speciale Facebook-knop om snel content te delen.