2min

In een interview heeft Lee Young Hee, de vice-presidente van Samsung’s mobiele afdeling, aangegeven dat het bedrijf al lange tijd bezig is met de ontwikkeling van een horloge. Lee geeft aan dat Samsung vele producten in ontwikkeling heeft, en het horloge is er één van.

"We zijn al lange tijd bezig met het voorbereiden van een horloge. We werken er hard aan om het product klaar te krijgen. We hebben veel nieuwe producten in ontwikkeling en het horloge is er absoluut één van," zo spreekt Lee in Seoul. Met deze uitspraken wordt het bestaan van een Samsung-horloge min of meer bevestigd, maar wat voor functies, eigenschappen, prijs of lanceerdatum we kunnen verwachten blijft nog even onduidelijk. Eerder lekten al wel vermoedelijke screenshots van Samsung’s horloge.

Lee meldt dat het belangrijk is wie er als eerste op de proppen komt met een goed product: "Het is nu de vraag wie er als eerste in slaagt om de consument voor zich te winnen, om de nieuwe markt winstgevend te kunnen maken."

Met een digitaal horloge zal Samsung opnieuw de concurrentie aangaan met Apple, dat naar verluidt ook al lange tijd bezig is met een digitaal horloge. Het lijkt er dus op dat de twee kemphanen zich opnieuw in elkaars vaarwater zullen begeven, nadat dat eerder al nadrukkelijk gebeurde met onder andere smartphones en tablets.

Beide bedrijven moeten innoveren buiten de markt voor smartphones, omdat daar verzadiging begint op te treden. De markt groeit naar verwachting met 27 procent in 2013, maar in 2017 zal dat nog maar 9,8 procent zijn, zo rekende Bloomberg voor.