1 min

De Zuid-Koreaanse website ETNews weet te melden dat Samsung voor het afnemen van Qualcomm processors moest kiezen, omdat het zelf niet genoeg Exynos-chips op tijd kan produceren. Samsung gaat nu Qualcomm 600-processoren gebruiken in de Galaxy S 4, het alternatief dat Samsung had was de Galaxy S 4 uitstellen in bepaalde landen, maar dit zou geen optie zijn voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Het gevolg is dat Samsung twee verschillende versies van de Galaxy S 4 maakt, een met de Exynos Octa 5 -processor en een met de Qualcomm 600 quad-core processor. Beide versies zullen uiteraard in het zwart en in het wit op de markt komen. De chip zal echter per land verschillen, zo zullen sommige landen de Exynos Octa-core chip krijgen en andere landen de Qualcomm-chip, er zijn ook een aantal landen die beide varianten zullen krijgen.

Voor Nederland en België is het duidelijk, daar zal alleen de variant met de Qualcomm-chip op de markt verschijnen.

Samsung kiest hierdoor voor het eerst voor een chip van andere makelij dan de eigen Exynos-chip in hun vlaggenschip. De Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy S III werden allen voorzien van Exynos-chips. Samsung verwacht in de eerste maanden na de lancering van de Galaxy S 4 tientallen miljoenen exemplaren van het toestel te verkopen. Dit aantal zou volgens ETNews nooit gehaald kunnen worden als die allen voorzien zouden moeten worden met de Exynos Octa-core chip.

De Galaxy S IV wordt begin mei verwacht in de Nederlandse winkels.