1 min

De binnenkort te verwachten Motorola X Phone is opgedoken in een render, vergezeld door een kort lijstje specificaties. De bron is onbevestigd, maar claimt dichtbij de ontwikkeling van de smartphone te staan.

De Motorola X Phone bevat volgens de bron een Snapdragon 800-chipset en een 4,7 inch scherm met Gorilla Glass 3-bescherming en een resolutie van 1.280 bij 768 pixels. Het model zou geen mogelijkheid bieden om de opslagruimte uit te breiden met een micro SD-kaart. Een accu met een capaciteit van 4000 mAh strookt met vorige modellen en Motorola’s accu-beleid.

Een genoemd IP57-certificaat maakt het apparaat net zo waterdicht als de Xperia V (test) en Xperia Z (test) van Sony, tot een half uur in ondiep water. De telefoon draait op Android 4.2 Jelly Bean.


De X Phone komt tot stand vanuit een hechte samenwerking tussen Motorola en Google, wat eigenaar is van Motorola. Eerdere geruchten over de specificaties spraken van een 16 megapixel camera en eye-scrolling. Mogelijk debuteert het apparaat op Google I/O, dat van start gaat op 15 mei.