1 min

De Sony Xperia Tablet Z komt niet in april, maar in mei op de markt. De superdunne tablet zal -vooralsnog zonder verklaring- een maand later in de winkelrekken gelegd worden.

Op Sony’s website stond in eerste instantie vermeld dat de tablet in april te koop zou zijn, maar dat is nu gewijzigd naar medio mei. Een woordvoerder van elektronicawinkelier Expansys meldt tegenover TechRadar dat de verkoopdatum gewijzigd is naar 17 mei.

De Xperia Tablet Z komt in twee WiFi-varianten waarbij de beschikbare opslagruimte varieert, men kan kiezen uit 16 of 32GB. De opslagruimte is uit te breiden met maximaal 64GB middels een micro SD-kaartje. Verder heeft de tablet een 10,1 inch Full HD-scherm, IP57-certificering, een 8 megapixel camera en Android 4.1 Jelly Bean. Een update naar Android 4.2 staat in de planning. Er zal ook een Xperia Tablet Z met 4G-ondersteuning uitgebracht worden. De Xperia Tablet Z krijgt een prijs van minimaal 499 euro.

UPDATE 02/04:
Sony Mobile heeft Techzine laten weten dat de lancering van de Sony Xperia Tablet Z voor Nederland altijd op de planning heeft gestaan voor mei 2013. Van april is nooit sprake geweest. De tablet komt in Nederland dus gewoon volgens planning op de markt.