1 min

Er doen geruchten de ronde dat Apple opnieuw bezig is met een gamecontroller. Dit meldt Pocket Gamer op basis van anonieme bronnen.

Volgens de bronnen zou Apple op de Game Developers Conference in San Francisco het idee voor een fysieke controller aan ontwikkelaars hebben voorgesteld. De contoller zou volgende maand op een persevenement onthuld worden.

Pcket Gamer laat weten dat Apple een plek heeft gereserveerd op de show om met ontwikkelaars te spreken, maar dat het hiervoor een valse naam heeft gebruikt zodat het niet opgemerkt wordt.

April vorig jaar bleek uit informatie van AnandTech dat Apple al bezig was met een controller, maar dat dit project mogelijk nooit de markt zou halen. Bovendien werd een patent uit 2008 opgedoken waarin een dock is vastgelegd dat iOS-gebruikers kunnen gebruiken om fysieke controllers en andere hardwarefeatures bij te plaatsen.

Deze gamehardware zou de eerste zijn sinds het mislukte Pippin-systeem van Apple in de jaren 90. Nu heeft Apple met zijn iOS-apparaten echter een sterk gameplatform. Wel is het zo dat alle games op iOS nu worden gespeeld op een touchscreen, wat niet altijd optimaal werkt. Een gamecontroller kan hier verandering in brengen.

In totaal zijn er 800.000 game-apps in de App Store in iTunes. Er zijn overigens al enkele bedrijven die gamecontrollers voor iOS-apparaten maken, waarvan Apple er zelf enkele verkoopt.