1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google brengt de met Snapdragon-processors geladen opvolger van de Nexus 7 rond juli dit jaar op de markt, zo claimen twee losstaande anonieme bronnen. Het succes van de eerste Nexus 7-tablet heeft Google aangemoedigd een nieuw model in het lage segment te ontwikkelen.

De tablet gaat naar verluidt over de toonbank voor een baanbrekend bedrag tussen de 149 en 199 dollar, wat de optimistische verkoopprognose verklaart. Google denkt meer dan acht miljoen stuks te verkopen in de tweede helft van dit jaar, volgens bronnen van Reuters, die dicht bij de ontwikkeling van het product staan.

De nieuwste versie krijgt een hogere resolutie, een ontwerp met een dunnere bezel en een Snapdragon-chip van Qualcomm, in plaats van de eerder gebruikte Tegra 3-chip. Volgens een van de bronnen zou Google kiezen voor een Snapdragon-chip boven Nvidia’s processsor, doordat deze zuiniger zijn.

Het verdienmodel achter de agressieve prijs ligt in advertentie-inkomsten, Google’s grootste financiële motor. Een grotere verkoop van Nexus-tablets betekent in theorie een grotere blootstelling aan advertenties van Google, wat geld in het laatje van de gigant brengt. Geen van de betrokken partijen is bereikbaar voor commentaar.