1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Opnieuw duiken geruchten op over de iPhone 5S. De productie van het model zou in het tweede kwartaal van start gaan, wat een zomers debuut suggereert. Apple zou tegelijkertijd een goedkoper model introduceren, dat inspeelt op de opkomende markten, zo schrijft Wall Street Journal (WSJ).

De iPhone 5S zou een upgrade zijn van de iPhone 5, met naar verwachting een processor met meer pit en een betere camera. Eerdere S-upgrades maakten diezelfde verbeteringen al door. Het model wordt deze zomer verwacht.

Minstens zo zonnig is het gelijktijdige debuut van een meer betaalbare variant, die Apple in Azië introduceert. Apple zou bij het apparaat de traditionele metalen behuizing vervangen met kleurrijk plastic, maar concrete plannen blijven onduidelijk.

Apple’s koers richting goedkopere modellen lijkt de druk op het bedrijf te bevestigen, nu de alsmaar stijgende vraag naar betaalbare smartphones de high-end markt verdringt. Het toenemende aanbod dwingt producenten om de marges te verkleinen en verspreidt de winst over een scala aan productgroepen.

Het bestaan van beide modellen blijft onbevestigd en ook concrete details blijven uit. Apple heeft geen commentaar op de berichtgeving.