1 min

Over de kosten voor de komende 4G-netwerken bestaat bij veel mensen nog onduidelijkheid en daar wil telecomprovider T-Mobile graag wat aan doen. De provider meldt in een persbericht dat het gebruik van diens 4G-netwerk kosteloos zal zijn voor alle bestaande klanten. Het 4G-netwerk is vanaf het najaar beschikbaar.

T-Mobile heeft zich voorgenomen om alle klanten de kans te bieden om te profiteren van het nieuwe 4G-netwerk. De huidige klanten krijgen om die reden zonder extra kosten toegang tot het 4G-netwerk dat later dit jaar moet worden geactiveerd. Alle apparaten die 4G ondersteunen zullen direct geschikt zijn voor het netwerk van T-Mobile, hieronder vallen bijvoorbeeld de Apple iPhone 5 en de nieuwere iPad’s. T-Mobile zal toestellen met 4G-ondersteuning vanaf vandaag ook duidelijker gaan promoten.

De uitrol van het 4G-netwerk gaat gepaard met verbeteringen van het 3G-netwerk, wat een hogere snelheid oplevert. T-Mobile activeert het eerste gedeelte van het 4G-netwerk in het najaar van 2013. In Nederland heeft T-Mobile bijna 5 miljoen klanten, daarbij zijn ook mensen met een abonnement bij Ben en Simpel meegerekend.

Voor de duidelijkheid: bij KPN zijn speciale abonnementen voor 4G-apparaten geïntroduceerd, Vodafone opteert voor dezelfde handelswijze als T-Mobile.