1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op 21 maart is besloten dat iWink door mag gaan met het hanteren van het merk iWebhosting. De Nederlandse host werd aangeklaagd door Apple vanwege het gebruik van die naam, maar het Amerikaanse bedrijf wordt niet geheel in het gelijk gesteld.

De rechter geeft Apple namelijk deels gelijk, maar ook deels ongelijk. De namen iWeb en iWebhosting vertonen wel overeenkomsten, maar het gaat wel om heel verschillende producten. iWebhosting is namelijk een dienst en iWeb is een softwarepakket. Om die reden ziet de rechter zich niet genoodzaakt om iWink te verbieden de naam te gebruiken. Daarmee is de merknaam ook direct toegekend en geregistreerd.

In 2011 deed iWink al een schikkingsvoorstel, maar Apple weigerde daarin mee te gaan. Details hierover zijn onbekend. Het duurde daarna twee jaar voordat de uiteindelijke uitspraak kwam. iWink betreurt het feit dat het zo lang duurde voor een uitspraak kwam, maar is tevreden met de uitkomst. Toch wordt de naam iWebhosting uitgefaseerd, doordat de rechtszaak zo lang geduurd heeft. Daarom komt de uitspraak ook als mosterd na de maaltijd.