1 min

NPD DisplaySearch meldt dat een Windows 8-tablet van HTC in productie is genomen en later dit jaar in de winkels zal belanden. De tablet zal waarschijnlijk een scherm van 10,1 inch bevatten, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Naar verluidt startte de productie van de HTC-tablet al in het vorige kwartaal bij Pegatron Corporation, een Taiwanese producent. Mogelijk wacht HTC nog een tijd met de introductie van de tablet, er wordt verondersteld dat het product in combinatie met Windows Blue op de markt komt. Windows Blue is de eerste grote update voor Windows 8, het meest recente besturingssysteem van Microsoft. De tablet zal dus niet voorzien worden van Windows RT, het besturingssysteem dat Microsoft speciaal ontwikkelde voor systemen met een ARM-chip en touchscreen.

HTC heeft niet gereageerd op de geruchten. In het verleden bracht het Taiwanese merk al wel eens tablets uit. In Europa bleef het aanbod beperkt tot de HTC Flyer (review), een tablet die ondanks een goede ontvangst van de pers weinig succes kende.