2min

De geruchten omtrent de komst van een nieuwe iPad laaien weer hoog op. Zeker nu Apple vorige maand geen nieuwe iPads heeft aangekondigd terwijl het dat de afgelopen jaren wel steeds deed in maart. Nu is er een afbeelding opgedoken wat mogelijk het frontje zou kunnen zijn van de iPad 5.

Hoewel het onmogelijk is om na te gaan of het hier echt gaat om een Apple-product, kunnen we de foto wel analyseren. Aangezien de foto is genomen met een hand van een persoon in de foto, kunnen we wel inschatten dat het hier gaat om een grote tablet van rond de 10 inch, of in het geval van Apple 9,7 inch. Ook mochten dit de handjes zijn van een kleine Chinees dan is het frontje nog te groot voor een iPad Mini.

Als we verder het frontje vergelijken met de bestaande iPad 4 en iPad Mini dan lijkt het grotendeels wel te kloppen. De iPad Mini heeft namelijk een veel dunnere bezel (rand rond het scherm) dan de iPad 4. De verwachting is dan ook dat bij de nieuwe generatie iPad deze bezel dunner zal worden bij het grote model. Dat lijkt op deze foto ook te zijn gebeurd.

Wanneer Apple de nieuwe iPads op de markt gaat brengen is echter de grote vraag. Als Apple opnieuw terugvalt op een vernieuwingsfrequentie van één jaar, dan moeten we nog even wachten tot oktober. Geruchten over de komst van een nieuwe iPad voor de zomer zijn er echter ook voldoende, het is afwachten tot Apple met nieuws naar buiten komt.