1 min

Verschillende ontwikkelaars die de nieuwe gesloten bèta van Mac OS 10.8.4 hebben bekeken meldden dat de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem ondersteuning biedt voor het 802.11ac WiFi-protocol. Dit protocol ondersteunt supersnel WiFi tot wel 1,3 Gb per seconde.

Eerder deze week heeft Apple een bèta-versie beschikbaar gesteld van een nieuwe update voor het Mac OS besturingssysteem, versie 10.8.4. Ontwikkelaars die in deze versie zijn gedoken hebben in de code ondersteuning gevonden voor het allernieuwste WiFi-protocol 802.11ac. Hoewel de code nog niet bruikbaar is in deze bèta lijkt de komst van ondersteuning voor het protocol in de maak te zijn.

Ondersteuning in het Mac OS besturingssysteem is daarmee de eerste stap om een nog snellere WiFi-verbinding mogelijk te maken. De volgende stap is dat Apple ook de hardware zal moeten aanpassen met de allernieuwste WiFi-chips om deze snelheid ook te kunnen halen. De kans is dan ook groot dat de volgende generatie Macbooks en iMacs zal beschikken over een WiFi-chip met ondersteuning voor het 802.11ac-protocol.

De huidige WiFi-chips in Apple-producten hebben een maximale snelheid van 450 Mb per seconde.