1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft gaat samenwerken met het sociale netwerk Pinterest en komt met Pin it-integratie voor zoekmachine Bing. Pinners kunnen met de zoekmachine afbeeldingen vinden en direct koppelen aan hun Pinterest-borden.

Via een subtiele Pin to Pinterest-knop onder alle met Bing gevonden afbeeldingen kunnen pinkers hun verzamelwoede stillen door foto’s en illustraties zonder omslachtige uploads of extra bookmarklet toe te voegen. De knop zal onderin de rechterhoek van alle afbeeldingen te vinden zijn. De introductie van de functie zal in Europa naar verwachting niet lang op zich laten wachten, in Amerika kunnen pinners al aan de slag.

Afbeeldingen krijgen een link terug naar de oorspronkelijke bron, zodat gebruikers die niet extra hoeven te achterhalen. Microsoft vertelt ook dat de zogenoemde pinners kunnen profiteren van de Bing-filters, die afbeeldingen sorteert op grootte, kleur, lay-out en meer.

De integratie is een kans voor Bing om zich te onderscheiden van concurrent Google Search, dat de afgelopen maanden mocht pronken met een opnieuw ontworpen interface. Wil je meer weten over Pinterest? Lees dan onze handleiding waarmee je op weg wordt geholpen op het sociale netwerk.