1 min

Google stelt duidelijke regels op voor de vroege ontwikkelaars die in het bezit komen van de Glass Explorer Edition. Het bedrijf dreigt de bril op afstand onbruikbaar te maken als een toegewezen gebruiker de bril uitleent of doorverkoopt.

Tijdens de onthulling van alle specificaties en een preview introduceerde Google ook een setje regels rondom het gebruik van de interactieve bril. Het doorverkopen of zelfs uitlenen van de spraakmakende gadget is volgens Google een absolute doodzonde, die de gebruiker bekoopt met het overlijden van de bril.

"U mag de bril niet doorverkopen, uitlenen, overdragen of aan een andere persoon geven. Als je het apparaat doorverkoopt, uitleent, overdraagt of aan een andere persoon geeft zonder toestemming van Google, behoudt Google zich het recht het apparaat te deactiveren. U noch de ongeautoriseerde gebruiker hebben recht op enige vergoeding, productondersteuning of garantie," schrijft Google in de gebruiksvoorwaarden.

Daarnaast verbiedt de advertentie-gedreven gigant het plaatsen van reclame door ontwikkelaars. In diezelfde boodschap belichtte Google de API van Glass.