1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Koreaanse LG zal nog dit jaar op de proppen komen met gebogen televisies. De fabrikant liet de TV’s zien tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar, maar daarna werd het stil. Tegenover TrustedReviews is nu bevestigd dat de TV’s in 2013 op de markt komen.

Vice-president Thomas Lee heeft aangegeven dat de gebogen schermen in de tweede helft van 2013 moeten verschijnen. Of en wanneer de televisies ook in Nederland worden uitgebracht is onduidelijk. Lee heeft in ieder geval aangegeven dat de gebogen schermen in Groot-Brittannië worden uitgegeven.

Er worden schermen van 55 inch en groter ontwikkeld door LG. De gebogen TV-schermen moeten een meeslepende en panoramische ervaring bieden aan de kijker. De TV’s bieden volgens de Koreanen een bredere kijkhoek dan platte televisies. LG verwacht dat gebogen schermen de volgende grote stap zullen zijn in het home entertainment-segment. Wel hebben de schermen geen Ultra HD-resolutie, maar moeten ze het doen met het oude en vertrouwde Full HD.