1 min

Samsung’s Galaxy S4, het absolute vlaggenschip voor de komende maanden, zal gezelschap krijgen van een kleiner broertje, zo lijkt Samsung onbewust te bevestigen in de user agent van de eigen website. Het typenummer en de schermresolutie zijn uit de gegevens af te leiden, verdere zaken zijn nog onbevestigd.

Dankzij de bevestiging van het User Agent Profile van de Galaxy S4 Mini weten we een klein beetje meer over de kleine variant van het vlaggenschip. Zo zal de telefoon de typenummers GT-I9190 en GT-I9192 dragen, waarbij de laatstgenoemde een DUOS-versie is, dit toestel kan dus van twee simkaarten worden voorzien. Ook wordt de GT-I9195 verwacht, een LTE-variant.

De GT-I9190 wordt voorzien van een quad-core processor, de GT-I9192 moet het doen met een dual-core processor. Het wordt niet duidelijk van wat voor processor de LTE-versie van de Galaxy S4 Mini wordt voorzien.

Naar verwachting wordt de Galaxy S4 Mini voorzien van een qHD-scherm van 4,3 inch. Een qHD-resolutie bedraagt een kwart van een Full HD-resolutie: 960 bij 540 pixels. Met deze afmeting en resolutie heeft de Galaxy S4 Mini een pixel per inch-ratio van 256, wat aanzienlijk minder is dan de 441 ppi van de volgroeide Galaxy S4.

Verder zou de telefoon voorzien worden van een 8 megapixel-camera en Android 4.2.2 Jelly Bean, momenteel de meest recente Android-versie. Samsung legt natuurlijk de eigen TouchWiz Nature UX-skin over de Android-installatie heen.