1 min

Tags in dit artikel

, ,

MIT Technology Review meldt dat het Emerging Technology Lab van Samsung samenwerkt met de universiteit van Texas om te onderzoeken hoe de hersenen gebruikt kunnen worden om mobiele apparaten te bedienen.

Professor Roozbeh Jafari werkt mee aan het onderzoek. Hoewel Jafari en Samsung verre van een eerste prototype hebben gebouwd, experimenteren ze op dit moment met een kap die uitgerust is met EEG-elektrodes die hersenactiviteit in de gaten houden. Er wordt gericht gezocht naar het zien van repetitieve visuele patronen.

In de demonstratie die MIT Technology Review kreeg, was te zien hoe onderzoekers apps konden openen door zich te concentreren op de pictogrammen die op een specifieke frequentie knipperen.

Jafari vertelt ook dat hij werkt aan het comfortabeler maken van EEG-sensoren. Op dit moment zijn de contactpunten van deze sensoren namelijk nat, wat niet fijn is. Zodra het lukt om droge contactpunten te maken, ziet Jafari het voor zich dat mensen de hele dag een kap dragen waarmee zij de tablet kunnen bedienen.