1 min

De verkoop van Windows 8 stelt teleur, waardoor de grote PC-producenten naar verluidt in hybride Androids de oplossing zien. Intel promoot hybride Android-laptops, partners bouwen de transformers, aldus geruchtensite DigiTimes.

De markt voor desktops en laptops krimpt, terwijl door Android aangedreven tablets steeds vaker over de toonbank gaan. Grote PC-fabrikanten proberen naar verluidt het tij te keren met laptops die transformeren in Android-tablets.

Die tabtops werken in principe als een volwaardige PC, maar veranderen in een Android-tablet zodra het scherm zich van het toetsenbord scheidt. Het voordeel schuilt in de multifunctionaliteit door de combinatie van Android in tabletvorm en een volledig besturingssysteem in laptop-vorm, wat volgens de fabrikanten flinke vraag moet genereren. Dell kondigde eerder al een 18-inch tabtop aan.

Lenovo introduceert zulke modellen naar verluidt in mei. HP, Toshiba en Acer komen in het derde kwartaal met tabtops op de proppen, als we DigiTimes mogen geloven. Intel schat de ideale prijs voor deze apparaten op rond de 500 dollar.