2min

Tags in dit artikel

, ,

Uit een onderzoek van Saluto, een website waar problemen met computers worden opgelost, is gebleken dat Apple’s MacBook Pro-laptops te beste systemen zijn om Windows 8 op te draaien. Saluto publiceerde een lijst van meest betrouwbare Windows-laptops.

Hoewel Apple’s MacBook’s natuurlijk specifiek bedoeld zijn om het meegeleverde Mac OS X van Apple zelf te draaien, is het ook op verschillende manieren mogelijk om Windows te draaien. Ironisch genoeg werkt dat goed genoeg om de 13 inch MacBook Pro uit 2012 op de bovenste plaats te laten eindigen.

Saluto baseerde zich op gegevens van 150.000 laptops, welke vanaf 1 januari 2013 werd verzameld. Bij het onderzoeken van de gegevens werd bijvoorbeeld gekeken naar crashes, blauwe schermen en andere kenmerkende Windows-problemen. Als dit soort problemen voorkomen moeten worden, schijnt de 13 inch MacBook Pro dus de beste keuze te zijn.

Er wordt ook een reden gegeven waarom Apple’s laptop zo goed uit het onderzoek komt. Gebruikers die een MacBook voorzien van Windows, installeren vrijwel altijd een schone versie van het besturingssysteem. Windows-laptops die uit de winkel komen worden vaak overstelpt door aanvullende software die schijnbaar niet altijd even goed is.

De tweede plaats wordt ingenomen door Acer’s Aspire E1-571, welke maar een derde van de prijs van een MacBook Pro kost. De Dell XPS 13 eindigde op de derde positie. Opvallend bij de Dell-laptop is dat volgens Saluto ongeveer een derde van de gebruikers er voor koos om de laptop te formatteren en opnieuw te installeren, wat mogelijk de hoge positie verklaart, net als bij de MacBook Pro.