1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft gisteren Skype officieel beschikbaar gemaakt voor BlackBerry 10. Helaas laat de app sterk te wensen over.

TechCrunch neemt de app onder de loep en komt tot de conclusie dat deze bijna onbruikbaar is. Hoewel de app officieel nog in het bètastadium verkeert, doet dat label geen eer aan de kwaliteit van de app op dit moment.

De Skype-app voor BlackBerry 10 is een port van de Android-app. Dit betekent dat deze in een gevirtualiseerde omgeving binnen BlackBerry 10 draait. Deze virtualisatie zorgt ervoor dat de app extreem langzaam is, waarbij het lang duurt voordat toetsdrukken geregistreerd worden en zelfs voordat berichten verstuurd worden en aankomen.

De app integreert verder niet met het BlackBerry 10-besturingssysteem. Dit heeft als gevolg dat de systeembrede geluidsinstellingen genegeerd worden door Skype. Ook worden er notificaties gepubliceerd zonder dat er iets gebeurd is.

Naar verwachting gaat Microsoft Skype nog updaten. TechCrunch besluit door te stellen dat Skype in zijn huidige staat een goed voorbeeld van is van waarom Android-porting met virtualisatie op BlackBerry niet werkt.