1 min

Microsoft heeft een applicatie ontwikkeld die de overstap van Android naar Windows Phone eenvoudiger moet maken. Met behulp van de app kunnen gebruikers inzicht krijgen in het applicatie-aanbod van het mobiele besturingssysteem van het bedrijf.

Het aanbod van applicaties in de winkel van Windows Phone is nog lang niet zo groot als dat van Android, maar Microsoft wil aantonen dat het mobiel besturingssysteem je wel degelijk goed kan dienen. Met de Switch to Windows Phone-app voor Android kunnen gebruikers inzien welke op de smartphone aanwezige applicaties ook voor Windows Phone beschikbaar zijn. Indien geen officiële vervanger voor de app aanwezig is, wordt indien mogelijk een officieuze vervanger voorgesteld.

Als Microsoft erin slaagt om gebruikers te overtuigen om over te stappen, kunnen zij via de cloud een lijst van hun Android-apps opvragen om de Windows Phone-variant te verkrijgen.

Switch to Windows Phone vereist minimaal Android 2.3.3, de accu van een toestel moet opvallend genoeg minimaal voor 50 procent zijn opgeladen. In sommige markten is de app al beschikbaar in de Play Store voor Android. In Nederland is de app op het moment van schrijven nog niet te verkrijgen.