Abonneer je gratis op Techzine!

comScore heeft de kwartaalcijfers voor marktaandeel van smartphones in de Verenigde Staten vrijgegeven. Hieruit blijkt dat Apple’s marktaandeel is gestegen met 2,7 procentpunt, terwijl andere fabrikanten vooral gelijk zijn gebleven.

De enige andere telefoonfabrikant die afgelopen kwartaal marktaandeel wist te veroveren, is Samsung, dat 0,7 procentpunt omhoog ging. Dat bedraagt nu totaal 12,7 procent. HTC, Motorola en LG zagen alle hun aandeel dalen, respectievelijk met 0,8, 0,6 en 0,3 procentpunt.

Als Android met iOS wordt vergeleken, blijkt dat Android nog altijd sterk de leiding heeft met 52 procent van de markt, tegenover 39 procent dat iOS nu in handen heeft. iOS is dus langzaamaan aan het stijgen, gezien het aandeel van Android met 1,4 procentpunt daalde en dat van Apple met 2,7 procentpunt steeg. Dankzij deze stijging bereikt het aandeel van Apple nu een recordhoogte. Zou deze trend zich doorzetten, dan zou iOS over een aantal jaar groter zijn dan Android.

BlackBerry en Windows Phone houden respectievelijk de derde en vierde plaats met 5,2 procent en 3 procent van de markt in handen. Het BlackBerry-aandeel daalde dit kwartaal met 0,6 procentpunt, terwijl het Windows Phone-aandeel met een tiende van een procent is gestegen. iOS en Android hebben samen overigens 91 procent van de markt in handen.