1 min

Tags in dit artikel

Google en internetbeveiliger Umbrella Security Labs melden dat overal in Syrië internetverkeer wordt tegengehouden. De activiteit op het web stortte vannacht volledig in.

Umbrella’s hoofd technologie Dan Hubbard stelt dat "Syrië grotendeels van het internet is verdwenen." Zoals ook te zien in een rapport van Google zakte de activiteit op het web plotseling drastisch, net als ook de toegankelijkheid van Google’s diensten in het gebied.

De toegang via het Border Gateway Protocol is geblokkeerd. Dit protocol is een systeem dat routers voorziet van een route van externe ip-adressen wanneer een website wordt opgevraagd. Daarmee is verbinding met buitenlandse sites effectief onmogelijk.

De oppositie zegt dat ook de telefoonverbinding is uitgevallen. Ze verwerpen het idee van een storing en men denkt dat president Assad de communicatie in het land ondermijnt om de rebellen tegen te werken. Assad heeft ervaring met computers en het regime gebruikte de technologie eerder om rebellen op te sporen en informatie te ontfutselen.

In november 2012 werd het Aziatische land al enkele dagen van het web gescheiden. Destijds wezen internetorganisaties naar de Syrische overheid als hoogstwaarschijnlijke oorzaak. Ook inwoners van Egypte en Libië ondervonden soortgelijke problemen met het web tijdens het vroege tumult in de Arabische Lente.