1 min

Een dag voor de officiële lancering is de nieuwste versie van Firefox te downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux. Firefox 21 komt morgen waarschijnlijk ook beschikbaar voor Android, na het formele debuut en doorvoering in Google Play.

Firefox 21 is voor de rusteloze enthousiastelingen te downloaden op Mozilla’s FTP-server. De officiële release zal morgen verschijnen op de site en wordt daarna via automatische updates verder uitgerold.

Vooralsnog ontbreekt het bijbehorende changelog, maar opmerkingen over de bètaversie onthullen naar verwachting alle doorgevoerde veranderingen. De ‘Do Not Track’-functie krijgt bijvoorbeeld een derde ‘user says track’ keuzemogelijkheid. Ook zal de browser suggesties doen over hoe de opstarttijd kan worden verbeterd en implementeert Mozilla het Firefox Health Report.

Behalve een flinke set verholpen bugs en doorgevoerde tweaks zal de Android-browser een herontworpen interface krijgen en introduceert Mozilla de optie om mediabestanden vanuit de browser op te slaan.