2min

HP kiest ervoor om het uiterlijk van zijn laptops opnieuw te herzien. Deze herziening is echter niet geheel uniek, HP lijkt ervoor gekozen te hebben om het ontwerp van Apple vrijwel tot in detail te kopieren. De nieuwe laptops van HP lijken als twee druppels water op de MacBooks van Apple, hetzelfde kan worden gezegd van de All-In-Ones in vergelijking met de iMac.

In de afgelopen reviews van HP die we op Techzine schreven, van bijvoorbeeld de HP Sleekbook 15, HP Sleekbook 14, maar zeker van de HP Envy Touchsmart en HP Spectre waren we erg te spreken over het uiterlijk. Wij zijn dan ook van mening dat deze herziening echt niet nodig was, met de Envy en de Spectre was HP erg goed bezig. De CEO van HP, Meg Whitman dacht er duidelijk anders over: "Zij keek naar het portfolio en zei: Ik weet niet wat HP is.". Dat zou dan ook de reden zijn voor de herziening van het uiterlijk.

Het nieuwe uiterlijk bevat verzonken scharnieren, grote touchpads en een wigvormig ontwerp waarbij de achterkant dikker is dan de voorkant. Dit zijn de ontwerppijlers voor alle nieuwe laptops van HP. Dit zijn echter allemaal pijlers die Apple ook hanteert.

HP heeft verschillende nieuwe modellen aangekondigd, waaronder de HP Envy 14 Touchsmart- en de HP Envy 15 Touchsmart-notebook. De Envy 14 Touchsmart begint bij 699 dollar en heeft een 1366 x 768 schermresolutie, welke optioneel wordt verhoogd tot 1600 x 900 of zelfs 3200 x 1800 pixels. Ook is er voorzien in een touchscreen en een nog onbekende processor. Verschillende bronnen melden een Intel-processor, andere juist weer een AMD-processor, we moeten nog even geduld hebben voordat de exacte specificaties bekend worden.

De Envy 15 Touchsmart is een inch groter maar krijgt een lagere instapprijs van 529 dollar, dit zou kunnen komen door het gebruik van een AMD-processor. Ook dit model zou over dezelfde schermresoluties beschikken, alsook een touchscreen. Ook is dit model voorzien van Beats-audio. Er is ook nog een 17 inch model onderweg, dat zal worden geleverd met hippe kleurtjes.

Indien beide modellen voorzien worden van een AMD-processor is er geen sprake van een ultrabook, maar een notebook. Dit omdat ultrabooks alleen kunnen worden uitgevoerd met Intel-processoren. De merknaam ultrabook is eigendom van die chipfabrikant.