1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Smartphonefabrikant Huawei werkt aan een tweede Windows Phone, waarvan de eerste beelden het web bereikt hebben via de vertrouwde bron @Evleaks. Het model heet naar verwachting Ascend W2.

De afbeelding vertelt vrij weinig over details omtrent Huawei’s nieuwe aanwinst. Interessant is de blauwe gloed die de aanraakgevoelige knoppen onderin doen oplichten. In combinatie met de blauwe rand wekt het de suggestie dat uitgaves in verschillende kleuren een gelijk gekleurde gloed krijgen.


Midden april lekten de vermoedelijke specificaties van het toestel al uit, onder andere sprekend van een 4,3 inch display met een resolutie van 1280 x 720. Verder werd melding gemaakt van een 1,5GHz Qualcomm S4 processor, 1GB RAM, 8 megapixel camera en 2.000 mAh accu. Die hardware suggereert een iets minder goedkoop model dan dat de Ascend W1 (review) is. Volgens het gerucht krijgt de telefoon een adviesprijs van 289 dollar.

Op het Mobile World Congress vertelde Huawei al over hun plannen een "hoogwaardigere smartphone met Windows Phone" op de markt te brengen. Of het bedrijf doelde op de Ascend W2 zal mettertijd duidelijk worden.