1 min

Bloomberg meldt dat HTC niet langer overtuigd is van de vraag naar Windows-tablets en daarom de ontwikkeling van een eigen tablet heeft beëindigd. HTC verwacht dat de tablet niet positief zou worden ontvangen.

Het Taiwanese HTC staat voornamelijk bekend als fabrikant van smartphones, maar maakt af en toe wel eens een uitstapje. In het verleden bracht het bedrijf bijvoorbeeld al eens een aantal Android-tablets uit. Daar moest in de nabije toekomst eigenlijk ook een Windows RT-tablet aan worden toegevoegd, maar dat feest gaat er naar verluidt niet meer komen.

De Windows-markt ondergaat de laatste jaren inderdaad een moeilijke periode. IDC schat bijvoorbeeld dat de PC-markt dit jaar met 7,3 procent zal krimpen ten opzichte van een jaar eerder, toen kromp de markt eveneens. Microsoft heeft met Windows onmiskenbaar het grootste marktaandeel in de PC-markt, maar bij tablets geldt dat allerminst.

Bloomberg meldt dat een andere reden voor het annuleren van de HTC-tablet zit in de prijs. De tablet zou een scherm van 12 inch krijgen en ook andere hardware zorgde er voor dat het product te duur zou worden.

Het Taiwanese bedrijf blijft volgens de bron van Bloomberg wel werken aan een tablet van 7 inch waarop Windows RT actief is. Het merk verwacht dat een kleinere tablet gewilder is. De kleinere tablet wordt rond september of oktober uitgebracht. Ook een kleine tablet met daarop Android staat voor die periode gepland.