1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft de Play Store aangevuld met een eigen virtueel toetsenbord. Het gaat om het toetsenbord waarover gebruikers van de stock-versie van Android de beschikking krijgen.

Veel fabrikanten sleutelen nogal wat aan Android voordat het op hun producten wordt gesleuteld. Dat houdt automatisch in dat de zaken niet meer zo zijn zoals Google ze ooit bedacht heeft. Om gebruikers toch meer en meer de standaard-ervaring van Android te bieden bracht Google de laatste tijd al verschillende standaardelementen naar de Play Store. Het virtuele toetsenbord is de volgende toevoeging.

Google’s virtuele toetsenbord biedt de mogelijkheden die in Android 4.2 Jelly Bean geïntroduceerd werden, zoals typen met gebaren, spraakinvoer en automatische aanvulling. Het toetsenbord is geschikt voor smartphones en tablets.

Het toetsenbord is in de Nederlandse versie van de Play Store terug te vinden onder de naam Google-toetsenbord en wordt vooralsnog positief ontvangen met een gemiddelde waardering van 4,7 sterren van de maximale 5. Het is wel een vereiste dat je Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger hebt draaien.