1 min

De volgende versie van Windows, Windows 8.1, verschijnt op 1 augustus, zo meldt Paul Thurrott.

Microsoft had al bevestigd dat er op 26 juni een previewversie van Windows 8.1 uitgebracht zal worden. Van wat Microsoft tot nog toe heeft laten zien, ziet het er allemaal erg afgewerkt uit. Dat de lancering dan iets meer dan een maand later plaatsvindt, is niet ondenkbaar. Zeker gezien de upgrade ook niet zo aanzienlijk is.

Windows 8.1 lanceert dan op 8-1, volgens de Amerikaanse datumnotatie. In deze nieuwe versie van Windows komt de Startknop terug en wordt het mogelijk om direct naar het bureaublad op te starten. Daarnaast komt Microsoft met een verbeterde zoekervaring (Bing wordt geïntegreerd en biedt een soort encyclopedie bij een zoekopdracht), wordt het Metro-configuratiescherm verbeterd en zal de desktop verbeterd schalen, zodat Windows er beter uitziet op schermen met een groot aantal dots per inch.

Later deze maand vindt overigens de BUILD-conferentie van Microsoft plaats. Deze conferentie is speciaal voor ontwikkelaars en zal ongetwijfeld meer informatie over Windows 8.1 geven, mogelijk ook een lanceerdatum.