2min

Tags in dit artikel

, ,

Geruchten van een Galaxy S4 Zoom doen nu al een aantal weken de ronde, waarbij het apparaat soms opdook. Nu is een foto gelekt door SamMobile van de mogelijke smartphone.

Op de foto zien we een ietwat logge Galaxy-smartphone waarbij op de achterkant een lens zit. Het apparaat is een hybride digitale camera en smartphone.

Begin mei werd er al informatie over een telefoon gelekt met het modelnummer SM-C101, dat zou ook gaan om de Galaxy S4 Zoom. Hoewel de ontdekking toen weinig informatie over het toestel zelf gaf, leek het wel het bestaan van een door Samsung gemaakte hybride camera/smartphone te bevestigen. Daarnaast verscheen er op de website van de FCC op 1 juni een foto van dezelfde smartphone.

Kort na de publicatie van SamMobile publiceerde Techtastic ook enkele foto’s van de Zoom. Deze afbeeldingen kun je hieronder bekijken in de galerie en laten een interessant ontwerp zien dat veel lijkt op de oude bekende digitale camera’s samengevoegd met een Galaxy S4.

Uit de afbeeldingen blijkt dat er een aparte shutterknop is, waardoor het mogelijk is zonder het scherm aan te raken een foto te maken. Het scherm is overigens 4,3 inch groot en is superamoled. Verder zit er een 1,6 GHz dualcoreprocessor in, is er 8 GB aan opslagruimte met de mogelijkheid een microSD-kaartje te plaatsen en is er een 16 megapixelsensor aanwezig. Daarnaast is er optische zoom in plaats van, bij smartphones standaard, digitale zoom.

Naar verwachting zal de Galaxy S4 Zoom op 20 juni op een Samsung-evenement in Londen worden aangekondigd, samen met nog enkele andere, nieuwe Samsung-producten.