1 min

Microsoft heeft een nieuwe reclamevideo voor Windows 8 getoond. In de 30 seconden durende commercial wordt Windows 8 op een hele duidelijke manier neergezet en worden ook andere diensten gepromoot, zoals Internet Explorer, Bing, Xbox, Skype en de Surface-tablet.

Microsoft heeft al meer Windows 8-reclames gemaakt, maar op Techzine’s redactie vinden we deze reclamevideo wel een stuk beter dan voorgaande reclames. Deze video laat veel duidelijker zien wat Windows 8 is, wat het kan en geeft een goed beeld van hoe het ongeveer werkt. Iets wat de drempel om Windows 8 aan te schaffen bij consumenten en bedrijven kan verlagen.

Of deze reclamevideo ook vertaald wordt naar het Nederlands om hier op de televisie te verschijnen is onduidelijk. Deze zomer zal Windows 8.1 verschijnen en zal Microsoft ongetwijfeld een nieuw media-offensief gaan inzetten om gebruikers ervan te overtuigen om over te stappen op Windows 8.1.

Gisteren schreven we al dat HP wel flink inzet op Windows 8, maar er niet op rekent dat Windows 8.1 zal zorgen voor de boost in verkopen die de pc-markt nodig heeft. HP zet zijn geld op het einde van Windows XP dat begint te naderen. Begin 2014 zal Microsoft officieel geen ondersteuning meer bieden voor Windows XP, waardoor bedrijven echt moeten gaan overstappen. Volgens HP vertrouwt 40 tot 50 procent van het bedrijfsleven nog op Windows XP.