2min

Ook Sony komt met een phablet op de markt; de Sony Xperia Z Ultra. Dit wordt een toestel met een scherm van 6,44 inch. Hiermee gaat Sony de directe concurrentie aan met de Galaxy Note-reeks van Samsung. Sony heeft Franse journalisten inmiddels uitgenodigd voor een persconferentie, in Nederland wachten we nog even vol spanning af.

In de uitnodiging die naar de pers is gestuurd, is de zijkant van het toestel alvast te bewonderen. Op internet circuleren de specificaties van dit toestel, dat eerder onder de naam Togari uitlekte, al rond. Het toestel zal naar verluidt een 6,44 inch Full HD-scherm krijgen, naast een 2,2 GHz quad-core Snapdragon 800-processor met 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van het toestel zou 16GB bedragen en zal uitbreidbaar zijn via micro-SD met maximaal 64GB extra. Verder zou het toestel beschikken over een 8 megapixel camera.

Dat laatste zou opvallend zijn, omdat de Xpera Z (review) een 13 megapixel-camera heeft. Wellicht gaan de geruchten hier de mist in of wil Sony een hele andere camera gebruiken. Dat zou niet verkeerd zijn, de Xperia Z scoorde in onze test met smartphonecamera’s het minst goed en daar lijkt dus ruimte voor verbetering. Ervaring leert ons dat het aantal megapixel vaak geen doorslaggevende factor is.


In de uitnodiging van Sony is ook een stylus te zien, mogelijk kiest Sony ervoor om bij deze phablet ook een stylus mee te leveren, net zoals Samsung doet bij de Galaxy Note-serie. Wanneer het toestel uitkomt en wanneer en voor welke prijs deze in de Benelux beschikbaar zal zijn is nog onduidelijk. Mogelijk volgt er meer informatie op 4 juli, als de persconferentie plaatsvindt.