1 min

Mocht je je iPhone of iPod touch al van de update naar de eerste betaversie van iOS 7 hebben voorzien, dan had je wellicht verwacht ook aan de slag te kunnen gaan met iTunes Radio, de streamingdienst voor muziek van Apple. In eerste instantie blijkt dat echter niet te kunnen, maar er is een workaround. Helaas werkt deze niet in OS X, Windows of eerdere versies van iOS.

Na het installeren van de eerste betaversie van iOS 7 (handleiding) blijkt het namelijk slechts een kwestie van het wisselen naar een Apple ID dat geregistreerd staat in de Verenigde Staten. Als je gewisseld bent, verschijnt het iTunes Radio-icoon vanzelf in de Muziek-applicatie van je iPhone of iPod. Het beluisteren van muziek verloopt vervolgens zonder enig probleem.

iTunes Radio werd afgelopen maandag tijdens de WWDC-keynote van Apple aangekondigd. De dienst is in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te gebruiken, maar Apple hoopt het aanbod gauw uit te breiden naar andere delen van de wereld. Het is niet bekend of de Benelux bij de eerste ronde van uitbreidingen wordt betrokken. Zo niet, dan is het mogelijk dat de dienst bij de officiële introductie niet meer te gebruiken is.

Heb je niet de beschikking over een Amerikaanse Apple ID, volg dan deze handleiding.