1 min

Lang hebben we moeten wachten, maar Microsoft is eindelijk overstag gegaan. Het Office-pakket van de softwaregigant maakt zijn opwachting in Apple’s iOS. Wel wordt de Office-applicatie in eerste instantie alleen voor de iPhone uitgebracht en is een Office 365-abonnement een vereiste.

Voluit luidt de naam van de applicatie Office Mobile for Office 365 subscribers. Microsoft lanceert de applicatie in eerste instantie enkel voor de iPhone. Met Office Mobile kunnen gebruikers bestanden voor Microsoft Word, Excel en Powerpoint openen en aanpassen. De weergave van de documenten zou volgens Microsoft identiek zijn aan Office 365.

Op het moment van schrijven kan Office Mobile enkel vanuit de Amerikaanse App Store worden gedownload, de applicatie is gratis. Naar verwachting komt de applicatie binnenkort ook beschikbaar in Nederland, de applicatie is al naar het Nederlands vertaald.

Update (15:13)
Techzine heeft contact opgenomen met Microsoft en kreeg te horen dat de applicatie volgende week ook in andere markten wordt uitgebracht.