2min

Nieuwe screenshots van Windows 8.1 tonen nieuwe applicaties en grote wijzigingen in de interface van huidige apps. Zo gaat de Xbox Music-applicatie flink op de schop.

Xbox Music krijgt een nieuwe interface bestaande uit twee panelen. Het ontdekken van nieuwe muziek staat centraal in de applicatie, naast eenvoudige toegang tot de eigen muziekcollectie. De huidige applicatie staat bij veel gebruikers niet op een positieve manier bekend. De software is vaak traag en omslachtig, maar daaraan moet in Windows 8.1 een einde komen.

Ook een herontwerp voor de Windows Store is met Windows 8.1 aanstaande. De nieuwe interface wordt persoonlijker door middel van aanraders op basis van reeds geïnstalleerde apps en er komen nieuwe secties in de winkel. Ook hier moet het ontdekken van nieuwe content centraal staan.

Aan Windows 8.1 worden ook nieuwe applicaties toegevoegd, zoals een rekenmachine, audiorecorder, scanner, leeslijst, Help & Tips en een applicatie genaamd Movie Moments. Die laatstgenoemde biedt gebruikers een mogelijkheid om video’s te bewerken middels een interface die ontwikkeld is voor touchscreens.

Op 26 juni geeft Microsoft een eerste preview van Windows 8.1 uit. De uiteindelijke versie van de gratis update volgt verderop dit jaar.