2min

Opnieuw zijn er specificaties en een foto uitgelekt van een nieuw high-end toestel. Ditmaal zou het gaan om een Sony-smartphone met de codenaam Sony i1 Honami. Qua specificaties lijkt het toestel echt tot de absolute top te gaan horen. Inmiddels wordt er ook al gefluisterd dat dit mogelijk zelfs een nieuwe Nexus-smartphone zou kunnen zijn.

Volgens de berichtgeving gaat het om een smartphone met een 5 inch Full HD-scherm met de X-Reality-engine en S-Master MX Mobile Audio Amplifier-geluid dat uit stereospeakers komt. Sony zou gebruik gaan maken van de nieuwe Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz en een Adreno 330 GPU ondersteund door 2GB aan werkgeheugen, dat is een processor waar menig hartje sneller van gaat kloppen.

Verder zal het toestel 32GB aan opslagcapaciteit krijgen, wat nog kan worden uitgebreid via een micro SD-slot. Voor het camerawerk wordt voorzien in een 20 megapixel Exmor RS-camera en een Sony G-lens, aan de voorzijde zou ook een 2,2 megapixel Exmor R-camera zijn gemonteerd, welke ook in 1080p (Full HD) kan opnemen.

Ook zal het toestel geschikt zijn voor connectiviteit met 4G-netwerken, Bluetooth 4.0, WiFi-Miracast en NFC. De behuizing zou gemaakt zijn van een combinatie van metaal en koolstofvezel en is water- en stofbestendig. Het toestel krijgt naar verluidt ook een batterij van maar liefst 3.000 mAh en een stamina-modus waarmee de accuduur zou worden verlengd. De smartphone wordt geleverd met Android 4.2.2 Jelly Bean.

Als de specificaties kloppen, wordt dit zonder twijfel het nieuwe vlaggenschip van Sony. Het gaat in elk geval niet om de Xperia Z Ultra, aangezien deze naar verluidt een 6,3 inch scherm gaat krijgen. Of het een nieuwe Nexus-smartphone is, blijft eveneens nog afwachten. Voor het publiek in de Benelux is het te hopen van niet, aangezien de Nexus-smartphones meestal een stuk later in Nederland beschikbaar komen dan elders in de wereld.